Coaching

Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding.  Coaching door  TBA is werk gerelateerd maar het raakt  vaak ook je privé situatie, je neemt jezelf overal mee !
Het doel van de coaching wordt door jouzelf bepaald.  Zeker nu tijdens deze “Covid-19 periode ” kunnen er urgente vragen ontstaan, bijvoorbeeld op het gebied van stress- en energiemanagement of perspectief op werk.

De coaching kan gaan om:
Ontspannen omgaan met de organisatiedynamiek
Bewustwording en persoonlijke groei
Het versterken en verbeteren van jouw leidinggevende capaciteiten
Meer energie en vitaliteit krijgen in jouw leven
Onderzoeken van jouw drijfveren, talenten, opleiding in relatie tot carrière -loopbaan-werk.
Het vergroten van zelfvertrouwen en
Het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Concrete voorbeelden
– Mijn spanningsboog beter hanteren, meer balans in mijn leven krijgen
– Mijn leiderschapsstijl onderzoeken en effectiever  aanspreken
– Welke drijfveren en talenten heb ik en kan ik gebruiken in mijn werk/ loopbaan
– Minder kwaad worden , meer in verbinding zijn en plezier hebben
– Goed met de komende veranderingen omgaan, hierop inspelen
– Lekkerder in mijn vel zitten, meer energie krijgen

Niet iedereen heeft de doelen al duidelijk als ze in gesprek komen. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben dat iets niet klopt, dat iets niet lekker gaat , dat je last hebt van stress & spanning of dat er meer uit het werkend leven te halen is. Je kan ook gewoon willen sparren over situaties die je tegenkomt.
Dat is allemaal prima.  Coaching is maatwerk en het gaat altijd om jou en jouw ontwikkeling!
Jij wordt er beter & professioneler van en de organisatie ook.

Speciaal: Gratis Ontwikkeladvies ter waarde van 700 €
Vanwege de gevolgen van Covid-19 heeft de overheid  per 1 december een subsidie beschikbaar gesteld voor een professioneel loopbaan-ontwikkeladvies (voor iedereen tussen de 18 en 67 jaar).
Je krijgt dan een arbeidsmarkscan, een aantal testen om je drijfveren, talenten en persoonskenmerken te onderzoeken en vier coachgesprekken van een uur. Het is een prachtig aanbod ! Helaas is het plafond al bereikt en is het niet meer mogelijk om je in te schrijven!

Snel én duurzaam resultaat
De aanpak van TBA is kortdurend en oplossingsgericht. Een traject bestaat naast een intakegesprek uit één tot maximaal zeven gesprekken van 2 uur.
Soms maken we gebruik van  een  ‘knipkaart’ : op basis van behoeften & omstandigheden maak je een afspraak.
De praktische toepasbaarheid,  het vergroten van inzicht in emoties, in  (belemmerende) patronen , in je kwaliteiten en de effecten van gedrag geven veel aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling.
Soms spar je met een acteur en zorgen we  voor video-feedback met opnames die je op een eigen moment terug kunt kijken!
De oplossingsgerichte aanpak helpt je de focus op het heden en op de toekomst te leggen.
Natuurlijk hou jij de regie: jij bepaalt de inhoud en de richting van de gesprekken.

Covid-19 en de ontmoetingsplek
Door het bestaan van Covid-19 , de grilligheid van het virus & daarbij horende maatregelen  stemmen we af hoe en waar we elkaar treffen.
Dat kan via beeldbellen, wandelend of in een ruimte waar we 1,5 meter afstand kunnen houden. TBA maakt gebruik van de ruimtes van het Coachhuis.

 Stappen in het traject
Een traject starten we altijd met een intake (telefonisch of via beeldbellen). Tijdens de intake maken we kennis, onderzoeken we je leerdoelen en stemmen we wederzijds verwachtingen af.
Soms doen we dit samen met de leidinggevende.
Na de  intake wordt een samenvatting van de leerdoelen gemaakt en een aanpak voorgesteld. Dit wordt aan jou voorgelegd.  Als je besluit verder te gaan met een traject wordt een  officiële offerte  gemaakt .
Het kan zijn dat we het traject afronden met je leidinggevende, dat is natuurlijk ook afhankelijk van de afgesproken aanpak!

Jouw coach Caroline Boogaard
Als coach vind ik het belangrijk dat mensen  hun verhaal kunnen vertellen, het onderzoek aan kunnen gaan  en durven te experimenteren. Veel mensen ervaren mij als laagdrempelig, open onderzoekend en in verbinding. Ik vind het belangrijk om verschillende perspectieven aan te kunnen bieden , het liefst gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ik hou er niet van om te vertellen hoe de wereld in elkaar zit (geen goeroe)!
Kernwoorden die mij omschrijven zijn: milde scherpte, oprechte aandacht,  verbinding en humor.